foto.nl
  foto archief
2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999

Informatie over insturen foto's

Als je foto's hebt gemaakt kijk je eerst even de resultaten door.
Je maakt een kopie van je serie. Uit die kopie verwijder je alle minder geslaagde foto's tot je er maximaal 15 overhoud.
Daarna zorg je dat wat overblijft wordt verkleind naar een maximale lange zijde van 800 pixels. Een gratis programma zoals Easy Thumbnails kan daarbij helpen. En in de kolom hiernaast zie je hoe je dat kan doen.

De resultaten stuur je niet meer naar deze website, maar naar adres vermeld op deze pagina. Wel even oppassen dat je mail programma de foto's niet nog kleiner wil maken.
Je kan ze ook eerst verzamelen in een zip file voor je ze gaat verzenden (7zip).

En een andere en erg gemakkelijke manier is je gegevens klaar zetten bij wetransfer.com, gebruik de link hieronder.De bestemming (webmaster Edwin van kcrkorfbal.nl) is al voor je ingevuld, je moet alleen de bestanden of zip files nog toevoegen. En je eigen mail adres dan weet je wanneer je foto's zijn opgehaald.

De meeste inzendingen zijn tussen de 2 en 10 MB groot.


home


 

Easy Thumbnails, settings


Als je ook de instellingen van hiernaast gebruikt dan kunnen de foto's makkelijk verwerkt worden.

Afmetingen, beide settings op 800 zetten.

New name op de keuze "Add prefix".

En de JPEG quality op 80 dan worden ze genoeg verkleind om makkelijk gemaild te worden. En op het scherm zien de foto's er toch nog goed uit.

De tekst van de prefix: graag laten beginnen met datum waarop foto's zijn gemaakt als jaar maand en dag een underscore _ je initialen in kleine letters en een _ . Maak er dus geen 20111029_xx_ van, dat is alleen maar een voorbeeld van 29 oktober.

En vertel in je mail om welke wedstrijd, welk feest of welke bijeenkomst het ging.